الثلاثاء، 7 يوليو 2015

كبدة اسكندراني لـ رمضان كيفية العمل

المكونات
نص كيلو كبده بقري مقطعة شرائح صغيرة جدا (تقطيع شاورما)
ملح -- فلفل اسود
2 قرن فلفل اخضر حراق مقطع حلقات رفيعة (يمكن استبداله بفلفل رومي للي مش بيحبوا الاكل الحراق)
2 معلقة كبيرة ثوم مفروم
نص معلقة صغيرة كمون
معلقة كبيرة خل
ليمونة كبيرة
ربع كوب زيت ذرة زيت
الطريقة :
ضعي زيت الذرة في طاسه عميقة او حله وسخنيه وبعدين حطي الكبده كلها مع حبة فلفل اخضر وحبه ملح وفلفل اسود ومعلقة ثوم كبيرة وغطي عليها  ، رامز واكل الجو الحلقة 20 ، سيبها ربع ساعة تنزل مايتها وتشربها وبعدين تكوني جهزتي فسلطانية او طبق صغير الخلطة دي : الكمون والثوم والخل وعصير ليمونة كبيرة وباقي الفلفل الاخضر وقلبيهم جيدا واول ما تحسي ان الكبده قربت تستوي تضيفي الخلطة دي كلها وتخفضي  ،  وش تاني الحلقة 20  ، النار شوية وتغطيها وتسيبيها تشرب بقا الخلطة دي تماما بس ماتنشفش يعني سيبي فيها حبة مايه صغيرين .
وحضري عيش فينو او اي عيش انتي بتفضليه واعملى سندوتشات والماية اللى فاضله فى الحلة او الطاسة وزعيها جوا السندوتشات فالاخر وقدمي معاها ليمونة وبطاطس محمرة ومخلل
وبالهنا والشفا وماتنسيش الدعاء بقا
 
 
بجيب حله واحط فيها بصل مفروم وثوم وملح وفلفل وبهارات وخضره مفرومه وشوية ميه صغيرين واسيبهم يتبلوا بعض والبصل يدبل وبعدين احط معلقتين صلصه ، مولانا العاشق الحلقة 20 ، واسيبهم يغلوا شويه وبعدين اجيب صينية وارص فيها الخضار جزر وبسله وفاصوليا وبطاطس وكوسه وباذنجان وبصل وطماطم وارش عليهم الصلصه اللي عملتها دي واغطيها بورق فويل وادخلها الفرن نص ساعه او ثلث ساعه حسب حرارة فرنك

صبايا حواء

0 التعليقات:

إرسال تعليق

شارك

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites